Inte så mycket vår just nu i Drömmebygden. Hela den gångna veckan var ganska kall och blåsig. En del dagar har det också kommit lite snöblandat regn.

Vårfloden verkar vara över i alla fall och sjön har sjunkit till normala nivåer. Här bredvid bilder från badplatsen  söndag 18 maj. Söndagen var ganska kall och blåsig, temperaturen var runt 10 grader vid lunchtiden.

Söndag 18 maj var det Öppet Hus hos Bylunds Lantbruk i Hållen. Ett 60-tal besökare kom under dagen för att se Maries och Lennarts toppmoderna ladugård. Det var LRF:s lokalavdelning för Nätra, Sidensjö och Skorped som arrangerade och det var även öppet hus i Önskan och Djupsjö.
Till höger Lennart med några av hans nyfödda kalvar.

Till vänster mjölkroboten som är en väldigt fascinerande maskin. Helt automatiskt letar den reda på kons spenar och placerar suganordningarna rätt efter att först ha tvättat rent.

Här bredvid bilder på svanarna i Kläppen som fortfarande var kvar där under söndagen. Sammanlagt är det ett 30-tal svanar som rastar där.

 

 

 

 

 

Fler bilder för den ganska gråmulna och kalla söndagen. Emellanåt kom dock solen fram mellan molnen.

 

Vid ett besök i Örnsköldsvik i förra veckan tog jag en promenad förbi Swedbank Arena för att titta på det nya konstverket längst ut på Framnäsudden. Till höger en bild in mot stan från udden.

Konstnären heter Peter Svedberg och konstverket som är alldeles nytt heter  "Tellus".

 

Fler bilder av "Tellus".

Länk till en artikel i ÖA om konstverket.

SLUT


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008