Lördag 26 april såg det ut så här i Drömme. Snön är på väg att töa bort men isen ligger fortfarande på sjön och någon rekordtidig islossning blir det inte i år. Men med ett rejält blåsväder kan den nog försvinna inom kort. I fjol försvann isen 26 april och 2006 11 maj.

Men på onsdag hälsas våren välkommen till Drömmebygden vare sig isen är kvar eller inte, se affischen till vänster.

Sidensjö kyrka var nästan fullsatt när Drömmebygdens Intresseförening var värd för byagudstjänsten söndag 20 april.
Temat för gudstjänsten var natur och kärlek. Johan Sandström, ordförande för  Drömmebygden, hälsade välkommen till kyrkan. Sedan sjöngs psalmen "Vart jag går i skogar, berg och dalar", en psalm som Gösta Norberg  anknöt till senare under gudstjänsten. Kyrkvärdar var Daniel Söderlind och Märta Norberg. Till sin  hjälp hade de Isa och Kajsa, ovan till vänster.

Kristina Söderlind sjöng mycket vackert två sånger under gudstjänsten, Ted Gärdestads "För att du finns" och "Visa vid vindens ängar" av  Mats Paulsson .
Gösta Norberg höll dagens betraktelse där han berättade om sin kärlek till naturen och behovet och lyckan att få röra sig och uppleva allt som händer i skog och mark under årstidväxlingarna.
 

Gemensamt sjöngs både "Sol, vind och vatten" och "Änglamark". Cecilia Nolander ackompanjerade som vanligt vackert på piano.
Olle Häggström läste två dikter som handlade om människans behov av samtal och möten, Hjalmars Gullbergs "Människors möte" och "Tala" av Helga Henschen.
Vår präst Janolof Nordström talade och sa bland annat att han kände glädje över att få ha såna begåvningar i sin församling som vi fått se under både denna byagudstjänst och de övriga som hålls regelbundet. Han beklagade lite skämtsamt att det gjorde hans roll aningen mindre under gudstjänsterna men den förlusten kunde han ta igen under övriga året.

Efter välsignelsen spelade Cecilia en mycket vacker utgångspsalm som var Le Coucou (Göken). Efter gudstjänsten blev det kyrkkaffe i församlingshemmet där det blev både trevlig samvaro, diktläsning och sång. Nu var det både Cecilia Nolander och Esa Alalauri som ackompanjerade på piano respektive trummor.

 

Ganska fint väder under söndagen den 20 april även om det mulnade på frampå eftermiddagen. Förmiddagen var däremot både solig och varm. Våren börjar göra sitt antåg nu, den gångna veckan smälte mycket av snön och isen bort längs vägarna som nu är så gott som bara. 

Fler bilder från helgen här


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008