Måndag 3 mars:
För 12:e gången arrangerades Sidensjömästerskapen i frågesport på Valhalla i Drömme. Årets segrare blev Sidensjö Hembygdsförening, till höger, som tog hem den mycket prestigefyllda tävlingen för tredje gången . Man tog även hem segern åren 1999 och 2006. Hembygdsföreningen tog ledningen redan från början av tävlingen och ledde sedan ända in i mål. Även de 3 frågorna som var speciellt anpassade för de yngre i lagen klarade man lekande lätt. Men konkurrens saknades inte. Flera lag skuggade  hembygdsföreningen och de slutliga tvåorna och treorna Brynge Kulturförening och Rössjö By- och Kulturförening var bara några poäng efter när slutresultatet var klart.

Tvåorna Brynge Kulturförening
Tredje lag blev Rössjö By- och Kulturförening

Sidensjömästerskapen i frågesport som arrangerades för första gången 1997 har blivit en kär tradition för föreningarna i Sidensjö. Även om det är roligt att vinna är det mest en lekfull kväll där det finns gott om plats för skämt och gliringar mellan lagen och tävlingsledningen.
Som vanligt var Eric Forsberg tävlingsledare med Roland Thelin och Bertil Westin som medhjälpare. Frågorna var som vanligt blandade. Lagen väljer själva om de vill svara på 3, 2 eller 1 poäng och frågorna på 3-poängsnivån kan vara vanskliga att svara på, något flera av lagen märkte när de gissade fel.
Även arrangerande IOGT-NTO Drömme deltog själva med hela tre lag, som samtliga placerade sig i mitten av resultatlistan.

  
Grått och trist väder under helgen 1-2 mars i Drömmebygden. Vintern kom tillbaka med några centimeter blötsnö både lördag och söndag. Annars var den föregående veckan mycket trevlig med sol och några plusgrader. 

  

Fler bilder från söndagen. Åtminstone snöskoteråkarna är glada för den senaste tidens snöfall, till vänster syns en snöskoter ute på sjön. 

  

 

Till höger en bild från sundet mellan sjöarna som fortfarande är öppet.

SLUT


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2007