Sportlovsaktiviteter i Sidensjö och Övre Nätra kommande vecka:

- Måndag 3 mars, Bygdegården, Grindnäset:
     Lunchservering 11.00-13.00
     Sportlovskul med start 10.00

- Tisdag 4 mars, Edenborg, Vik:
Barnskidtävling, se affisch, klicka på bilderna för en större version.

Fantastiskt väder i Drömmebygden söndag 24 februari. Vindstilla, några plusgrader och ganska mycket sol. Det känns mera som sen mars/tidig april än februari. Vid en promenad över sjön till  rastplatsen vid Näslandet träffade jag de här flickorna från Kläppen. Kajsa och Isa var där med pappa Daniel och grillade korv. 

IOGT-NTO Drömme höll årsmöte på söndag eftermiddag. Innan mötet bjöds det på söndagsmiddag som smakade mycket gott. Förhandlingarna gick smidigt under ledning av årsmötesordförande Roland Thelin. Arbetsplanen för 2008 är som tidigare år full av aktiviteter. Föreningen fortsätter med arbetet för ett bättre samhälle utan alkohol och narkotika. Några av medlen är en satsning på ökad ungdomsverksamhet och en kampanj för att bli fler medlemmar. Vid valen blev det återval på hela styrelsen. Olle Häggström fortsätter som ordförande med Ulla Thelin som vice ordförande. Kassör och juniorledare är Ingrid Darj och sekreterare är Bertil Westin. Övriga ledamöter i styrelsen är Eivor Svensson-Sedin, Roland Andersson, Elias Kallin och Tage Gidlund.
Efter förhandlingarna var det visning av en inspelning från TV-programmet Zick-Zack nyårsaftonen 1988 där föreningen tävlade i en frågesporttävling och vann
65 000:-.      

Lördag 23 februari deltog medlemmar från IOGT-NTO Drömme i en regional kampanjutbildning i Sundsvall. Kursen handlade om IOGT-NTO:s riksomfattande kampanjer och deltagarna fick mycket värdefull information om hur man lokalt bedriver kampanjerna och hur man syns i media. Kursdeltagarna kom från hela mellannorrland och de hade också själva många tips att dela med sig till de andra deltagarna. Föreläsare på kursen var Peter Moilanen, ansvarig för IOGT-NTO:s alkohol- och narkotikapolitiska arbete, och Olle Häggström, Drömme. På bilden ovan till höger är det Mariann Wasserman, Matfors, och Agnetha Landfors, Örnsköldsvik, som flankerar Olle och Peter. 

   

 Fler bilder från den vackra och sköna söndagen.   

    

Bilder över Drömmesjön. Långt ute på sjön syns några personer som antingen åker skidor eller promenerar. 

   

  

Bilder från Kläppen till vänster och höger.

 

 

Till vänster en bild mot Näs.

  

Vid bron i Bäcka har det bildats ett tjockt islager under bron.

   

SLUT


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2007