Lennart Lundström blev Årets Drömmare!
Ett 70-tal medlemmar i Drömmebygdens Intresseförening mötte upp när föreningen firade 10-årsjubileum och höll årsmöte söndag 10 februari.
Som vanligt vid föreningens årsmöten delades utmärkelsen Årets Drömmare ut och spänningen var stor innan föreningens ordförande Johan Sandström i slutet av förhandlingarna avslöjade att årets mottagare var Lennart Lundström, innovatör från Drömme och skapare av den revolutionerande timmerskotaren El-Forest.
Lennarts nyskapande timmerskotare är lite av ett Columbi ägg. På samma gång skonsammare mot naturen, mera ekonomisk, med bättre arbetsmiljö och mera effektiv än vad en konventionell maskin är.
Egentligen var Lennart inbjuden för att berätta om sin skapelse efter årsmötet och han var både överraskad och hedrad över att bli utsedd till Årets Drömmare.
Vid årsmötets början gjorde Johan Sandström en resumé av föreningens aktiviteter under de 10 år som gått sen bildandet. Det är år som varit fyllda av många aktiviteter men också av en stor gemenskap i Drömmebygden. Intresseföreningen har ytterligare ökat gemenskapen i bygden och ger även utflyttade möjligheter att behålla kontakten med hembygden.
Årsmötesförhandlingarna sköttes rutinerat av Olle Häggström. Verksamhetsberättelsen för 2007 berättade om många arrangemang. Bland de mest minnesvärda var Musik i Sommarkvällen vid kraftverksdammen i början av sommaren, en underbart varm och skön kväll med mycket fin musik och sång. Bland övriga arrangemang under 2007 kan nämnas grillträffar under sommar och vinter, bussutflykt till Olofsfors Bruk och älgfarmen i Bjurholm, Fäboddag vid Nybodarna och surströmmingsafton vid Drömmebodarna.
Som vanligt när det gäller föreningslivet i Drömmebygden var framtiden den punkt i dagordningen som föranledde mest diskussion.
Under 2008 kommer Drömmebygdens Intresseförening att ordna träffar vid vindskyddet i Näslandet, studiebesök vid Domsjö fabriker, musikkväll vid kraftverksdammen, grillkvällar vid badplatsen och en fäboddag i Nybodarna. Surströmmingen vid Drömmebodarna återkommer också. Ett nytt inslag blir en gemensam vandring upp till Nybodarna någon gång kring midsommar.
Förutom arrangemangen kommer Intresseföreningen att jobba med boendefrågor i området. Avsikten är att få till en ökad inflyttning i området.
När valen gjordes återvaldes styrelsen i sin helhet och den består av Johan Sandström, ordförande, Eleonor Norberg, sekreterare, Lennart Bylund, kassör, Helen Bylund, Olle Häggström, Cecilia Nolander, Margareta Häggström, Daniel Söderlind och Anders Westman.
Efter årsmötet höll Lennart Lundström en mycket intressant presentation av El-Forest. När man hör Lennart berätta vilka fördelar hans eldrivna skotare har framför konventionella skogsmaskiner förstår man att det finns ett mycket stort intresse från skogsbranschen. Läs mer om El-Forest på www.el-forest.se.
För att fira 10-årsjubileet bjöd intresseföreningen alla medlemmar på middag och det stora köksgänget hade lagat till en mängd olika välsmakande pajer som fick mycket beröm.
Under kaffet underhöll dragspelaren Daniel Gustafsson från Nätra. Han spelade ett flertal välbekanta dragspelsstycken på ett mycket skickligt sätt och fick många applåder efter varje låt. Som avslutning bjöd Daniel på Månsken över Ångermanälven.

Grått och trist väder under söndag 10 februari. Lämpligt väder för att sitta inne på ett  årsmöte. Lite upp och ner väder den senaste veckan med lite duggregn ibland. Mycket milt fortfarande även om natten mellan söndag och måndag förra helgen blev vinterns hittills kallaste. I Hållen mättes då minus 18 grader upp.  


  

Bilder från fredag 8 februari. Flera dagar den gångna veckan var det mycket markdimma både uppe i byarna och på sjön. Här bredvid täcks stora delar av sjön av dimma. Nere till vänster skyms till exempel hela Nättersjö av dimman. 

 

Fler bilder från fredagen på vänstra sidan. Till höger en bild från torsdagen mot Näsudden med Nätersjöberget i bakgrunden.

SLUT


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2007