Lördag 15 december höll IOGT-NTO Drömme den traditionella luciafesten på Valhalla.  Olle Häggström som hälsade välkommen påminde om det nu är 40 år sedan luciafesten började hållas på Valhalla. Innan dess var det Drömmeskolan som svarade för luciafesten, den lades ju ner 1967. Luciafesten och söndagens  tredje advent är välkomna tecken på att julen närmar sig med stormsteg.  
Årets luciatåg hölls av Sidensjöskolans klass 3-4,  något som också blivit en tradition sedan några år.  Deltagarna fick se och höra ett mycket stämningsfullt tåg. Framme på scenen sjöngs de välkända luciasångerna vackert med klara röster av lucia med följe.

Efter kaffeservering och allsång kom clownen Ki och roade både små och stora. Till höger framför hon en välkänd låt av George Formby på ukulele. 

Tills sist kom tomten på besök och han delade ut godispåsar till de yngre. Även några äldre fick en påse med sig hem.

Luciafestens mest långväge deltagare var alldeles säkert Dan Westin, i mitten på bilden till vänster. Han gjorde under helgen ett besök hos föräldrarna Siwert och Maja Westin, till vänster, innan han återvände till hemmet strax utanför Chicago. Till höger på bilden syns grannen Henny Söderberg.  

Här bredvid bilder från den milda söndagen. Temperaturen steg till ungefär noll grader till söndagen. 

Bilder från tidigare i veckan då det var lite frostigare. Temperaturer ner mot 10 minusgrader mättes upp under veckan.

Solen kommer inte särskilt högt just nu och skuggorna blir motsvarande långa. Till höger månsken över bryggorna i Näs.

SLUT


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2007