Inte så mycket annat än snöfall att rapportera om från Drömmebygden 1-2 december. Men det var ett rejält snöfall å andra sidan som kom under natten mot söndag. 2-3 decimeter blötsnö täckte mark, sparkar och bilar på söndagsmorgonen som synes på bilderna. Till helgen återkom blidvädret med nollgradiga temperaturer efter den gångna veckans lite kyligare väder.    

Till vänster ytterligare bilder från söndagsförmiddagen.

Under helgen var medlemmar från IOGT-NTO Drömme aktiva på IOGT-NTO-kretsens julmarknad i Arkens ljusgård i Örnsköldsvik. Till höger är det Ebba Pettersson, IOGT-NTO Drömme, som säljer lotter tillsammans med Örjan Åström.

Förutom försäljning av lotterier bedrevs information om IOGT-NTO:s riksomfattande kampanj Vit Jul. Syftet med kampanjen är att ge utsatta barn möjlighet att få fira en glädjefull jul som inte förstörs av vuxnas alkoholvanor. I Örnsköldsvik är IOGT-NTO Vårblomman i Arnäsvall drivande i kampanjarbetet och till vänster syns Monika Johansson och Birgitta Landfors som informerade på Arken och på torget.
Under lördagen som var Världsaidsdagen informerades det även om alkoholens betydelse för spridning av könssmitta.

Till höger syns det hästekipage som skjutsade barn runt Örnsköldsviks centrum på lördag. En hockeymatch hanns också med under lördagen och ånyo förlorade MoDo, nu mot Frölunda. Förutom utvisningar och missnöje med domaren var ett inslag under matchen supportrarnas stöd för Mia Karlsson som avgick under uppmärksammade former den gångna veckan, till vänster.   

Till slut bilder från den gångna veckan då återstoden av sjön frös. Till vänster en bild från tisdagen då det fortfarande var öppet vatten på andra sidan sjön.

Till höger en bild från onsdagen då sjön frusit till och till vänster en bild från torsdagen då det fallit lite snö över den nyss frusna delen också.

 

 

SLUT

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2007