På söndagseftermiddagen  11 november bjöd Esters Ensemble från Sundsvall på ett mycket fint musikprogram på Valhalla. Helena Svartling och Urban Hedin framförde ett 20-tal sånger och texter av Cornelis Vreeswijk, en del mycket kända och andra ganska okända.
Helena och Urban sjöng och spelade Cornelis musik mycket vackert och de gav också publiken en fin bild av Cornelis breda och omfattande produktion.
Deras program heter "På kärlekskrank resa med Cornelis Vreeswijk" och det innehöll förutom sånger om kärlek så vitt skilda genrer som t.ex ballader i Bellmans anda och bluesmelodier. Även om det nu är 20 år sen Cornelis gick bort känns hans musik fortfarande aktuell idag, särskilt hans samhällskritiska stycken.
Som vanligt vid IOGT-NTO Drömmes kulturarrangemang bjöds det också på mat i samband med musikföreställningen och till vänster syns gänget som lagade till dagens middag som var Laxfilé Lorensberg, mycket uppskattad av gästerna som var cirka 80 stycken.   

Vädret under veckan har varit fram och tillbaka minst sagt. Snön som föll förra helgen försvann ganska snabbt och på onsdag såg det som på bilderna till höger och vänster.

Fredagen var både regnig och dimmig och till helgen kom det aningen snö, bilden till vänster. Och till slut föll det några centimeter blötsnö natten till söndag så att det blev helt vitt igen, bilden ovan till höger.

 

I början av veckan blev vi äntligen kvitt de obehagliga "farthindren" nedanför Sandströms. Under måndagen togs tre rejäla stenbumlingar upp ur vägen, se bilderna här bredvid. På tisdagsmorgonen togs  ytterligare en stor sten upp och nu är vägen där  faktiskt jämn för första gången på mycket länge.  

SLUT

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2007