Hela 37 Drömmebygdare deltog när intresseföreningen inbjöd till surströmmingsfest på Drömmebodarna fredag 24 augusti.
Till höger hälsar Johan Sandström välkommen. Han berättade också hur förra årets fest gick till. Till vänster tar deltagarna för sig av de olika surströmmingssorter som fanns att smaka. Det fanns också vanlig strömming och sill för de som inte lärt sig att äta surströmming än.

Vi hade tur med vädret och kvällen var varm och skön tills solen försvann  då det blev lite kyligare. Till höger en bild från de fullsatta borden under surströmmingsätandet.

Efter maten blev det klunsning. Gösta Norberg skötte om den och ovan till vänster håller han på att förklara reglerna för de som ej varit med om klunsning förut.

Ovan till vänster förstaprisen, 2 eftertraktade påsar med kantareller. Det fanns flera priser också så det blev flera klunsar.

Till vänster fylls papperet med klunsningen i. 

Till höger vecklar Gösta ut papperet så att vinnarna avslöjas.

 

Johan Sandström vann förstapriset och blev så här glad då, till vänster.

Efter mat, klunsning och kaffe med kaka berättade Gösta minnen från sin idrottskarriär. Han avslöjade också det finurliga sätt potatisarna till maten tillretts. I en vanlig tvättkorg tvättades potatisen med hjälp av en högtryckstvätt innan den kokades.

Till vänster Lennart Bylund och Roland Thelin vid Drömmebodarnas största gran som fortfarande har hälsan.

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2007