Söndag 19 augusti:

IOGT-NTO Drömme inledde höstens verksamhet med en dagsutflykt till södra Lappmarken. Efter att ha hämtat upp resenärer från Köpmanholmen, Drömme, Sidensjö och Örnsköldsvik styrde chauffören Lennart Ögren mot Fredrika och det blivande Buddha-templet där.
 
Olle Häggström, dagens reseledare, hälsade alla välkomna till utflykten och presenterade ett fullspäckat dagsprogram. En del av dagens föreningsmöte hanns också med under färden mot Fredrika. Framme vid platsen för Buddhatemplet strax utanför Fredrika möttes vi av Bert-Rune Dahlberg, kommunalråd i Åsele och en av projektets tillskyndare. Bert-Rune gav en intressant bakgrund till varför Buddhatemplet hamnade just i Fredrika och berättade om vilken positiv effekt detta projekt haft för området. Han menade att de positiva effekterna märks även hos oss i Örnsköldsvik.
Vi välkomnades även av en thailändsk munk som ledde oss i en bönevandring runt de två skulpturerna som redan är färdiga på tempelområdet.
Efter besöket i Fredrika styrde bussen färden mot Tallsjö och Asplunda lanthandel. Det blev ett fascinerande besök i en lanthandel från fordom. I mångt och mycket är lanthandeln och bostaden ovanpå oförändrade sen tidigt nittonhundratal och vi besökare kände verkligen historiens vingslag när vi vandrade runt.

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2007