Img_1649.jpg (176103 byte)
Img_1566.jpg (183804 byte) Img_1737.jpg (134340 byte)Det finns inga bilder från den regniga och dystra helgen 7-8 juli eftersom jag var i Uppsala på IOGT-NTO-rörelsens kongresser och skrev protokoll. 4 sekreterare turades om att skriva. Då det var min tur att tjänstgöra satt jag på vänstra sidan av presidiet, se bilden ovan. Just här är Gunilla Zimmerman och Morgan Öberg sekreterare och Birgitta Olli och Ulf Persson ordförande. Längst till höger sitter förbundsdirektören Torsten Friberg och i talarstolen befinner sig Anders A. Aronsson. Vi hann med lite annat också, som ett besök till Uppsala Högar, till vänster, och promenader i Uppsala, till höger.   

Img_0961.jpg (212573 byte)

Img_0940.jpg (198867 byte)
Img_0926.jpg (158199 byte)Efter ett par års uppehåll på grund av bygget av Botniabanan arrangerade Drömmebygdens Intresseförening på nytt en musikkväll vid kraftverksdammen i Drömme fredag 29 juni. Drygt 150 åskådare hade bänkat sig vid den vackert belägna friluftsscenen när Cecilia Nolander hälsade publiken och kvällens konferencier Christer Joald välkomna.
Img_1126.jpg (170819 byte) Img_1115.jpg (186882 byte) Tillsammans med husbandet MELK ledde Christer allsång som han blandade med egna sånger och roliga berättelser.
Först ut bland kvällens artister var 11-åriga Emelie Lindberg från Köpmanholmen. Emelie är redan en fullfjädrad artist med en mycket vacker sångröst. Hon avslöjade att hennes speciella favorit bland dagens artister är Linda Bengtzing.
Img_1089.jpg (181633 byte) Img_1202.jpg (234732 byte)  

Mer vacker musik och sång bjöd Douglas Söderlind och Zandra Zinner på. Douglas spelade välbekanta melodier på saxofon och Zandra sjöng som vanligt mycket vackert. Christer Joald beklagade att vi riskerar att tappa en så begåvad sångerska då teologistudier upptar mycket av Zandras tid numera.

Efter en kaffepaus där det också serverades hamburgare och såldes lotter i intresseföreningens sommarlotteri blev det mer vacker musik av de mycket uppskattade och applåderade artisterna.
Som avslutning sjöng samtliga deltagare ”Sommartider” från scenen tillsammans med publiken som verkligen trivdes i den ljuvliga sommarkvällen.
   
Fler bilder från övriga helgen här

Några av högvinsterna i Intresseföreningens sommarlotteri. 
Fler chanser att vinna finns 22 juli på Fäboddagen på Nybodarna.

Här till höger är en bild på det fina bordet med tillhörande bänkar som Lage Näsström skapat till intresseföreningens stora lotteri. Det började säljas vid musikkvällen vid kraftverksdammen.  Bordet och bänkarna är av contortatall.

 

   

Här till höger syns ytterligare en högvinst i intresseföreningens lotteri. Marie Bylund har skapat det vackra lapptäcket som är till en dubbelsäng i storleken 180 x 200 cm

Img_7673.jpg (139993 byte)

bulletPå "Kranga", skogspartiet mellan Drömme, Kläppen och Hållen finns orienteringskontroller utplacerade för den som vill prova på att orientera. Se bilden till vänster för upplysningar var kartor kan köpas. Klicka på den för att se en större bild.
  
bulletLäs vårens medlemsbrev till IOGT-NTO:s medlemmar här. Det finns också information om kommande aktiviteter och resor där.
Information om resorna finns också under länken "På gång" .
Här finns medlemsutskicket i PDF-format
   
bulletKlicka här för väldigt många bilder från Sommarfestivalen på Öckerö 13-16 juli 2006.
    
bulletHär finns ett erbjudande om massage och annan skön kroppsvård.

Besökstatistik för www.dromme.se 
(Prova igen om det inte fungerar)

BESÖK HEMSIDAN FÖR SIDENSJÖ

     www.sidensjo.com

SMHI:s väderprognos för MittNytt-omådet

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2007